INCEARCA DYNAMICS NAV NAVISION - ESTE FIX CE ITI TREBUIE:

SIMPLU. INTELIGENT. INTUITIV


Configurabil si Flexibil

Dynamics NAV - Navision se poate reconfigura fiind o platforma open, usor de adaptat nevoilor unice ale afacerii tale

Productiv si Intuitiv

Usor de invatat si utilizat. Este integrat nativ cu suita Office & Outlook. Permite input automat de documente prin OCR

Interfata Personalizabila

In Dynamics NAV utilizatorii isi pot seta singuri propriul mediu de lucru. In plus, cu Role Tailored Center isi seteaza prioritatile 

Usor de Interconectat

Este usor de integrat cu alte aplicatii interne sau externe prin propriile Web Service-uri. Permite si utilizarea standardului open XML

Mai mult decat un ERP

Cu Dynamics NAV - Navision aveti control si predictibilitate. Este integrat nativ cu Microsoft Power BI si Dynamics CRM

Licentiere Flexibila

Licentele sunt de tip "concurrent users". Puteti alege - fie sa le achizitionati, fie le inchiriati si incepeti cu o investitie minima

Usor de implementat

Rapid Start este un set de instrumente pentru un start rapid. Sure Step - este metodologia pentru proiecte ample

Suport si Resurse

Cu Microsoft Dynamics iti poti alege Partenerul de implementare/suport. In plus aveti un numar impresionant de resurse on line.


Dynamics NAV a castigat increderea a peste 2.000.000 utilizatori si 120.000+ clientiCu peste 120 000 de instalari la nivel mondial, sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) este cea mai buna alegere pentru firmele aflate in continua dezvoltare, ce au nevoie de un sistem informational capabil sa creasca odata cu ele. Sute de companii romanesti cu cifre de afaceri cuprinse intre 2 mil. si 50 mil. EUR folosesc deja Microsoft Dynamics NAV - Navision pentru desfasurarea eficienta a activitatilor zilnice.


O baza de peste 2.000.000 de utilizatori reprezinta un motor puternic pentru dezvoltarea si imbuntatirea produsului. Numele Microsoft si portofoliul de clienti reprezinta pentru dvs. o garantie certa ca achizitionati un sistem si o tehnologie premium ce va ofera un avantaj competitiv. Anual aveti versiuni noi cu imbunatatiri de functionalitati semnificative.


Microsoft Dynamics NAV (Navision) este o solutie ERP usor de utilizat care va ajuta sa simplificati procesele si fluxurile de lucru din organizatie, sa aveti control si vizibilitate asupra intregii activitati, sa imbunatatiti cash-flow-ul si sa cresteti profitul.


Microsoft Dynamics NAV (Navision) este un sistem ERP usor de invatat. Respecta standardele de interfata Microsoft, are o structura unitara, accesarea informatiilor si navigarea fiind intuitiva si rapida. Asigura trasabilitatea documentelor si regasirea cu usurinta a efectelor unei tranzactii/document inregistrat in sistem.


Microsoft Dynamics NAV (Navision) este un sistem ERP usor de implementat si setat. Implementarea lui se face in baza unei metodologii riguroase, numita "Sure Step", care include un set de instrumente menit sa ajute la managementul proiectului si care asigura o calitate ridicata a implementarii.


 Role Center Dynamics NAV              


Ti se potriveste sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV - Navision daca administrezi o afacere aflata in crestere, cu cerinte dinamice in timp, si care are nevoie de flexibilitate. Microsoft Dynamics NAV - Navision exceleaza in ceea ce priveste interfata, structura aplicatiei, si modul de organizare si structurare al fluxurilor de lucru. In plus este un sistem ERP flexibil, usor de dezvoltat si adaptat, usor de administrat si actualizat, cu o interfata ergonomica si customizabila la nivel de utilizator. 

Microsoft Dynamics NAV - Navision are doua categorii de clienti: multinationale cu filiale locale si companii locale romanesti cu cifre de afaceri care teoretic, in medie, pot varia intre 2 mil. EUR si 40 mil. EUR. De obicei sunt firme care au cerinte si fluxuri diversificate, si care simt nevoia sa iasa din tiparele unei aplicatii ERP limitative ce ii restrictioneaza si le impune un anumit mod de lucru. Practic doresc un sistem ERP flexibil,  care sa poata fi adaptat propriului lor mod de lucru, dar care sa vina si cu un model de "bune practici" si de standardizare al fluxurilor de lucru.


Microsoft Dynamics NAV - Navision ofera functionalitati speciale pentru domeniul tau de activitate

Distributie si Vanzari
Productie
Servicii Profesionale si Proiecte
Service


 Vanzari si Distributie 
Pentru aceasta verticala sunt importante cateva carateristici: viteza operationala, flexibilitate in lucru cu promotii si discount-uri. Un aspect important este urmarirea profitabilitatii (reale) pe diverse categorii / atribute - produs, grupa produs, client, grupa client, agent, etc. De asemenea, de obicei in aceasta verticala sunt probleme cu dimensionarea corecta a stocurilor.

Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV - Navision va permite sa aveti un control foarte bun al tranzactiilor, proceselor si documentelor. Promotiile si discount-urile pot fi configurate in functie de caracteristici multiple.

Criteria vine in completare cu o suita de aplicatii integrate care sa sustina aceasta veticala - solutii de Business Intelligence, CRM si solutii dedicate pentru optimizarea si planificarea stocurilor.

Solutii BI - Microstrategy, Solutii CRM - Salesforce si CAS Genesys, Solutii Optimizare Stocuri - StreamLine.

 Servicii Profesionale si Proiecte
Microsoft Dynamics NAV - Navision este o solutie ERP flexibila ce poate fi adaptata cu usurinta diversitatii activitatilor din zona serviciilor. Firmele cu organizare de tip proiect pot avea in Navision un management eficient si integrat al proiectelor si documentelor.

Microsoft Dynamics NAV - Navision are un modul special de Proiecte si Job-uri (task-uri) care va permite sa planificati si urmariti activitati, documente si bugete la nivel de proiect. De asemenea va permite sa automatizati si sa simplificati emiterea facturilor catre clienti. Integrarea cu Share Point va permite sa configurati si sa gestionati eficient si complet fluxurile de documente.
 Productie
Pe termen lung, pentru o companie de productie este esentiala implementarea unui sistem de imbunatatire continua si de crestere a profitabilitatii prin eliminarea pierderilor si nonvalorii. Planificare eficienta a productieiurmarirea si raportarea in timp real sunt instrumente de baza pentru un astfel de sistem. O planificare buna inseamna eficientizarea productiei si cresterea gradului de utilizare efectiva a utilajelor, reducerea costurilor pe lot de fabricatie si minimizarea intreruperilor datorata comenzilor neeconomice.

Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV - Navision vine cu un set predefinit de functionalitati pentru Productie - retete, gestionare comenzi productie, calcul plan, s.a. In plus fata de aceste functionalitati, add-on-urile oferite de Criteria va ajuta sa gestionati eficient planificarea productiei (planificator Gantt), raportarea productie (Shop Floor) si urmarirea calitatii.

Prin Modulul de Shop Floor oferit de Criteria distribuiti toate informatiile utile si relevante catre echipa de productie direct din bazade date (instructiuni de lucru, schite, informatii pentru setup).
Totodata colectati informatii direct din sectie,raportarea pentru cosumuri de materiale, manopera si  cantitati produsfinit facandu-se in timp real.

 Add On-uri Productie: Planificare - EQ Plan, Shop Floor si Calitate - Naveksa.

 Service 
De la primul contact telefonic, pana la inchiderea comenzii de lucru si emiterea facturii, fiecare pas din procesul de service poate fi gestionat eficient in Dynamics NAV - Navision.

Microsoft Dynamics NAV - are un modul dedicat pentru Service cu functionalitati avansate si complete pentru managementul fluxurilor de service: contracte de service, comenzi service, dispecerat, planificare, executie comenzi si emitere facturi.Noi suntem Criteria - cel mai agil Partener Microsoft Dynamics NAV - Navision!

Avem experienta relevanta si o cunoastere in profunzime a sistemelor ERP in general, si a sistemului Microsoft Dynamics NAV - Navision in particular. Cu instrumentele si cunostintele pe care vi le putem oferi, veti obtine maximul de la sistemul ERPMicrosoft Dynamics NAV - Navision. Criteria este partener autorizat Microsoft Dynamics NAV Navision in Romania si are in portofoliu atat clienti locali cat si clienti internationali.


De la Implementare, Suport, Helpdesk, la Dezvoltari, Upgrade-uri legislative, Training, Administrare. Totul Fast & Professional, de la Criteria


Implementare, Suport, Helpdesk, Dezvoltari, Upgrade-uri legislative, Training, Administrare

Dynamics NAV Suport

Extinderi, Aplicatii Web si Mobile, Solutii CRM, Solutii BI, Optimizari, Reporting

Dynamics NAV Plus - Extinderi

Externalizare dezvoltari complexe - Module noi, Integrari Webservice, Interfete noi, Aplicatii externe

Dynamics NAV Outsourcing

Maximizeaza investitia in sistemul ERP. Afla ce zone din companiei au potential de optimizare!

Audit Operational - Optimizari
Analiza
Implementare
Suport & Helpdesk
Pachet Legislativ
Upgrade-uri
Extinderi
Proiecte Internationale
Roll-out-uriNu iti poti permite sa ramai blocat intr-un sistem ERP care nu se poate adapta cerintelor afacerii tale, sau care te obliga sa astepti versiuni ulterioare. Cu Microsoft Dynamics NAV - Navision ai avantaje si garantii clare pentru afacerea ta.

 Te diferentiezi de concurenta cu un sistem ERP pe care il poti adapta propriului tau mod de lucru - un sistem ERP flexibil si usor de implementat
Tipic, sistemele ERP de dimensiuni medii au una din urmatoarele doua abordari: fie au un nivel ridicat de functionalitati, dar cu posibilitati de personalizare minime, fie merg pe varianta unui sistem configurabil care necesita numeroase parametrizari, dar care in final poate fi personalizat astfel incat sa se potriveasca cerintelor unice ale unei afaceri.

Microsoft Dynamics NAV Navision, raspunde ambelor abordari. Pe de o parte vine cu un set de functionalitati avansate care pot fi instalate si livrate "out of the box" printr-un proces de implementare rapida, oferit de Dynamics NAV Navision prin metodologia "Rapid Start", pe de alta parte este un sistem deschis care permite accesul la codul sursa, ce poate fi modificat de orice partener certificat. Acest mix va permite sa adaptati cu usurinta sistemul ERP cerintelor unice ale afacerii dvs.

In sistemele ERP Locale posibilitatile de customizare sunt limitate. Asta inseamna ca va trebui sa va adaptati dvs modul de lucru la functionalitatile sistemului si nu invers.

Microsoft Dynamics NAV (Navision) este un sistem ERP deschis, usor de interconectat. Dispune de webservice-uri care permit interfatari facile si complexe cu alte aplicatii (inclusiv aplicatii web si mobile), prin care datele pot fi transferate in timp real. Fara aceste webservice-uri este mult mai dificil, mai scump si mai nesigur sa dezvoltati interfete.
 Iti poti alege furnizorul de implementare preferat din reteaua de Parteneri Microsoft Dynamics NAV Navision din Romania
Toti furnizorii mari de solutii ERP - SAP, Oracle, Microsoft lucreaza printr-o retea de parteneri certificati. Practica a demonstrat ca acest model este foarte eficient. Producatorul se concentreza pe dezvoltarea produsului, in timp ce partenerii pot fi mai aproape de clienti, pot adopta o abordare mult mai personalizata a procesului de implementare, si pot adapta sistemul ERP cerintelor specifice unui client.

Cu Microsoft Dynamics NAV Navision in Romania va puteti alege partenerul de implementare, lucru care nu este posibil in cazul aplicatiilor ERP locale. Pentru majoritatea ERP-urile locale, firma care dezvolta produsul realizeaza si implementarea. Sunteti permanent dependenti de o singura firma.

In plus, ganditi-va ce suport operativ va poate oferi o firma locala de ERP, cu o echipa restransa de consultanti, care sustine ca are cateva sute sau chiar mii de clienti activi.

In jurul Microsoft Dynamics NAV s-a construit un intreg ecosistem online, o comunitate internationala efervescenta, unde puteti gasi tutoriale, solutii, exemple, idei de optimizari si multe informatii utile.
 Iti asiguri afacerea - tehnologia Microsoft cea mai buna garantie
Tehnologia se schimba rapid iar pentru o companie software locala de dimensiuni medii este extrem de dificil sa tina pasul. Microsoft adopta permanent tehnologii noi, pastrand totodata flexibilitatea si simplitatea aplicatiei Dynamics NAV Navision.

Un produs Microsft este cea mai buna garantie pe care o puteti avea. Este suficient sa comparati interfata Dynamics NAV - Navision cu interfata oricarei aplicatii ERP locale si veti constata cu usurinta diferentele.

Peste 120.000 clienti si peste 2.000.000 de utilizatori reprezinta un motor puternic pentru dezvoltarea si imbuntatirea produsului. Acesti clienti asigura atat fonduri substantiale pentru noile dezvoltari si totodata un feedback consistent pentru imbunatatiri.

 Microsoft Dynamics NAV - Simplu, inteligent si intuitiv. Mai mult decat un sistem ERP
Microsoft Dynamics NAV merge dincolo de ceea ce poate face o simpla solutie ERP sau software de contabilitate. Ofera o combinatie unica de instrumente pentru colaborare, comunicare si "business intelligence" integrate in procesele de baza ale afacerii.

Angajatii dvs pot lucra mai bine si mai rapid. Cu Microsoft Dynamics NAV Navision Role Tailored, va puteti seta prioritatile, urmariti cu usurinta task-urile curente, primiti alert-uri si notificari, monitorizati si aveti acces rapid la rapoartele relevante.  

Fiind un produs Microsoft este strans integrat cu suita de aplicatii Office si Share Point. Puteti exporta si importa cu usurinta informatii in si din Excel sau puteti accesa optiuni ale sistemului ERP direct din clientul de mail Outlook.Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) acopera integral functionalitatile unei organizatii complexe si are mai multe module, pliate pe structurile functionale ale unei companii. Totodata dispune de module Add-On pentru a satisface necesitatile specifice oricarui domeniu.


  • Modul de management financiar
  • Modulul de Vanzari si Marketing
  • Modulul de Cumparari
  • Modulul Stocuri si Depoziatre
  • Modulul de Productie
  • Modulul Management Proiecte
  • Modul Service
  • Webconnect

Cu acest modul tineti evidenta cifrelor: inregistrari contabile si rapoarte fiscale, lichiditati, operatii bancare, mijloace fixe, creante si datorii. Controlati costurile, va asigurati ca sunteti in permanenta aliniat la reglementarile legale in vigoare si obtineti un plus de transparenta asupra activelor dvs. si asupra fluxurilor financiare.


Planul de conturi – Este flexibil, se pot defini un numar nelimitat de conturi contabile aranjate intr-o structura ierarhica (conturi totalizatoare si conturi pentru inregistrare). Un plan de conturi in Microsoft Dynamics NAV (Navision) are o structura simplificata si nu are nevoie de analitice pentru clientii, furnizorii, conturile bancare deoarce informatia este gestionata in modulele dedicate.

Bugete contabile - aceasta functionalitate permite utilizatorului crearea de bugete multiple cu diferite niveluri de detalii. Puteti imparti bugetul per perioade diferite (zi, luna, trimestru, an sau perioada contabila), per conturi contabile, per unitati de business sau per dimensiuni. Bugetele contabile asigura un control sporit asupra veniturilor si cheltuielilor. Definirea bugetelor se face in ferestre de tip matrice sau se pot exporta/importa din excel.

Dimensiunile  - sunt folosite pentru contabilitatea manageriala si ajuta si la simplificarea planului de conturi. Pot fi folosite in multiple scopuri: pentru centre de cost si profit; pentru grupare articole, clienti, furnizori pe arii de analiza; pentru arii teritoriale; pentru planul de conturi de grup. Se pot defini reguli de lucru si restrictii privind folosirea lor.

Configurator situatii financiare (Indicatori Economici) – functionalitate de raportare si analiza a situatiilor financiare. Microsoft Dynamics NAV (Navision) permite utilizatorilor crearea intr-un mod facil de rapoarte de analiza in functie de nevoile organizatiei. Aici se pot parametriza atat indicatori financiari: bilant, cont profit si pierdere, indicatori de lichiditate; cat si rapoarte operationale - vanzari, stocuri etc.;

Cash Management – functionalitate ce permite gestionarea conturilor bancare ale companiei. Puteti procesa platile primite de la clienti, platile la furnizori si reconcilia conturi bancare. Sunt disponibile functionalitati de import extrase bancare;

Raportare TVA si Intrastat – Pentru taxa pe valoare adaugata si alte taxe utilizate – se utilizeaza grupuri de inregistrare astfel incat toate aceste taxe sa se calculeze automat. Pentru TVA, se verifica corectitudinea numarului de inregistrare fiscala in functie de tara si unicitatea acestui numar pentru clienti si furnizori.

De asemenea, Microsoft Dynamics NAV (Navison) ofera functionalitati pentru incadrarea corecta a tranzactiilor din punct de vedere INTRASTAT si pentru obtinerea raportarilor.

Mijloace fixe – aceasta functionalitate permite urmarirea bunurilor unei companii si calculul amortizarilor. Se pot defini mai multe registre de amoritzare in cadrul carora se pot calcula o amortizare contabila, fiscala, economica etc.


Modulul de Vanzari si Marketing permite gestionarea proceselor de vanzare, de la emiterea ofertei de vanzare si pana la emiterea facturii finale. Include si functionalitati de CRM ce permit gestionarea leadurilor (potentialii clienti) si oportunitatilor.


Procesare Comenzi - asigura procesarea comenzilor de vanzare si permite implementarea unui flux de vanzare flexibil. Interfata este ergonomica, permitand completarea facila a documentului de comanda vanzare. Informatiile despre client, istoric documente, articole, stocuri, substituenti, preturi si discounturi pot fi accesate dintr-o singura fereastra.

Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) permite divizarea fluxului de vanzare in mai multi pasi, in functie de structura organizatorica (ex – comanda se completeaza la departamentul de vanzari si se lanseaza, livrarea se face de la depozit, iar factura se inregistreaza la departamentul de facturare). Se pot face livrari partiale sau se pot prelua mai multe livrari pe o factura;

Avertisment limita credit - Sistemul permite parametrizarea unei limite de credit pentru fiecare client si poate fi parametrizat astfel incat sa lanseze avertismente daca limita de credit este depasita sau/si sunt facturi deschise cu data scadenta depasita. Verificarea se face la completarea oricarui document de vanzare.

Avertisment lipsa stoc - Verificarea disponibilitati se face pentru fiecare linie de document, in functie de cod articol, locatie, data livrare. In fereastra de avertizare lipsa stoc, in cazul in care exista o comanda de aprovizionare deja lansata, sistemul afiseaza data estimata a receptiei. De asemenea daca pentru articolul fara stoc exista alternative (substituenti), lista lor poate fi afisata.

Politica preturi vanzare - Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) propune preturi de vanzare in raport cu listele de preturi asociate clientului sau unui grup de clienti. Preturile se pot defini in functie de diferiti parametrii: cantitate minima si/sau unitate de masura, valuta, etc. Preturile se definesc pe interval de timp: data inceput – data sfarsit, in acest fel fiind posibil sa se pastreze un isotric al preturilor.

Politica discounturi vanzare - Discounturile cantitative se pot defini pe articol sau grupa de discounturi articole si la nivel de client, grup de clienti sau pentru toti clientii. Discounturile pot fi diferentiate in functie de Varianta, Unitatea de Masura, Cantitatea Minima, Valuta. Discounturile valorice se definesc in functie de valoarea totala a documentului;

Aprobari vanzari– sistemul de aprobari permite utilizatorului sa trimita documente spre aprobare in funtie de o ierarhie manageriala predefinita.

Managementul contactelor – prin aceasta functionalitate se gestioneaza potentialii clienti (leadurile). Se pot defini contacte de tip persoana sau de tip companie. Contactele se pot segmenta dupa diverse criterii, iar segmentele pot fi utilizate pentru campanii de vanzare sau de comunicare

Modulul de Cumparari permite gestionarea relatiei cu furnizorii, incepand de la inregistrarea ofertei de cumparare si pana la realizarea receptiei si inregistrarea facturii finale. Totodata ofera instrumente pentru optimizarea stocurilor in corelatie cu activitatile de productie si vanzare.


Procesare comenzi – aceasta parte este exclusiv dedicata documentelor. Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) permite crearea de cereri de oferte, comenzi generale (contracte cadru), comenzi, retururi, facturi si note de credit. Exista posibilitatea realizarii receptiilor multiple si a facturarilor multiple din comanda de cumparare.

Planificare stocuri – functia de foi de lucru reaprovizionare ajuta la planificarea achizitiilor. Se pot introduce manual produse ce se doresc a fi achizitionate sau se poate rula functia ”Calcul Plan”. Aceasta calculeaza un plan de reaprovizionare in functie de anumiti parametrii, precum sistem de reaprovizionare (cumparare sau transfer), cantitate minima de comandat sau stoc de siguranta. Daca utilizatorul accepta sugestia sistemului, poate genera, automat, comenzi de cumparare la apasarea butonului ”Executare Mesaj Actiune”.

Pentru un articole se pot seta furnizori alternativi. Permite inregistrarea unor cataloage de articole pe fiecare furnizor, cu codificarea de articol specifica furnizorului.

Preturi si reduceri permite stabilirea unor politicii complexe de discounturi si preţuri la nivel de furnizor, articol sau combinaţie dintre acestea.

Aprobari cumparare Se poate stabili in sistem un flux de aprobari, astfel incat achiziţiile ce depasesc un anumit prag valoric sa nu poata fi operate fara o aprobare prealabila.

Modulul Stocuri permite gestionarea complexa a tranzactiilor de stoc si urmarirea acestora.
Pentru gestionarea activitatii in depozit sistemul are un modul dedicat de management depozit (warehouse management). Este ideal pentru manipularea unui volum mare de articole.


Articole – in modulul de depozit, totul graviteaza in jurul articolului. Fisa unui articol contine o multime de informatii, dar doar o parte sunt obligatorii pentru operarea in tranzactii: unitatea de masura, metoda de cost (FIFO, LIFO, Mediu, Standard, Specific) si grupele de inregistrare contabila. Toate celelalte informatii se pot introduce sau nu, in functie de modul in care se doreste utilizarea modulului de depozit. Se pot introduce informatii despre referinte incrucisate, unitati de masura multiple (se poate defini o unitate de masura de baza si mai multe unitati de masura alternative), substituenti, variante sau urmarire pe serie sau lot;

Functionalitatea de referintele incrucisate -. este utila in cazul partenerilor (clienti, furnizori) care doresc sa foloseasca pe documente codul si descrierea proprie (ex coduri hypermarket-uri).

LocatiiSistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) poate lucra cu oricate gestiuni si are fluxuri de lucru si documente specifice acestui mod de lucru. Daca se opteaza pentru activarea modulului avansat de management depozite, se pot defini zone si compartimente, utilizate de sistem pentru sugestii de inmagazinare sau culegere;

Management Depozit - Depozitele se pot organiza in zone (receptie, livrare, depozitare) si compartimente. Se pot defini reguli de lucru pentru fiecare articol/compartiment. Modulul de management depozit permite optimizarea depozitului si o mai buna planificare/organizare a activitatilor de receptie si livrare. Ofera lucratorilor din depozit posibilitatea de a identifica instantaneu amplasarea bunurilor.

Propune lista de culegere (pick-list) pe baza careia se realizeaza ridicarea articolelor pentru livrare. Permite integrarea cu aparatele de scanare prin intermediul tehnologiei ADCS (Automated Data Capturing System).

Compartimente – se pot determina parametrii fizici ai unui compartiment – greutate acceptata, volum etc.). De asemenea, se pot defini restricţii privind tipologia compartimentului (de exemplu temperatura, cantitaţi minime şi maxime funcţie de articol);

Comenzi de transfer – functionalitate ce permite utilizatorilor transferarea bunurilor intre gestiunile organizatiei. Comanda de transfer contine informatii despre depozitul sursa, depozitul destinatie si depozitul de tranzit dintre cele doua. Procesul de inregistrare se realizeaza in doi pasi: livrare si receptie;

Asamblare articol – asamblarea este utilizata pentru a crea articole noi, spre exemplu, un kit care combina componente intr-un proces simplu. Aceasta poate fi considerata o mica functionalitate de productie, dar fara complexitatea unui proces amplu de productie;

Inventar – fiecare fisa de articol are un camp numit ”Stocuri” care specifica cate unitati dintr-un articol exista in stoc. Unitatile sunt numarate folosind unitatea de masura de baza. Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) calculeaza automat continutul acestui camp. Ori de cate ori se creeaza o intrare in ”Intrari articol”, spre exemplu, inregistrarea unei comenzi de vanzare, stocul este actualizat. Sistemul permite utilizatorului sa realizeze ajustari de stoc, atunci cand este nevoie de realizarea unui inventar fizic.

Modulul de Productie ofera o solutie completa pentru definirea, urmarirea si controlul proceselor de productie. El functioneaza in stransa corelatie cu celelalte module (aprovizionare si vanzare) asigurand o abordare integrata a procesului de productie.


Liste de materiale – pentru a produce un articol, este nevoie de o reteta. Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) permite definirea unui numar nelimitat de retete si de versiuni, care ulterior se pot asocia produselor finite impreuna fisa tehnologica. Astfel, sistemul va putea sa realizeze consumurile in baza unui retetar.

Capacitati Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) imparte capacitatile in trei tipuri: centre de lucru, centre de masina si resurse. Acestea sunt aranjate ierarhic si fiecare nivel contine nivele subordonate. Pe acestea se pot urmari timpi si costuri;

Planificare – sistemul de planificare ia in considerare toate cererile si datele de aprovizionare si creeza sugestii. Poate calcula Planul de productie Master (Master Planning Schedule) si/sau Necesarul de aprovisionare cu materiale (Material Requirements Planning)

Comenzi productie - Modulul permite crearea si gestionarea comenzilor de productie pe diferite stari de producţie: Simulate – pentru departamentul de cercetare –dezvoltare; Planificate sau ferm planificate – pentru planificarea eficienta a necesarului de materiale si a capacitaţilor de producţie; Lansate – pentru operarea modificarilor de stoc rezultate in urma procesului de producţie; Finalizate – pentru istoric si analize ulterioare

Costuri – multe companii definesc pentru produsele finite, costul standard. Acest lucru se aplica atat companiilor care fac productie mai putin complexa (ex. asamblare), cat si celor cu activitate de fabricatie avansata. Costul produsului finit in Navision se va determina automat pe baza consumului real de materii prime si a costului de timp afectat productiei; se pot defini si costuri indirecte de producţie cu valoare fixa sau procentuala.

SubcontractareSistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) permite definirea de centre de lucru subcontractate, unde se pot introduce informatii despre furnizor si despre costul per unitate sau timp consumat. De asemenea, functionalitatea ”Foi de lucru subcontractare” permite gasirea comenzilor de productie cu materiile prime pregatite pentru a fi trimise catre subcontractor. Cu ajutorul acestei functionalitati se pot crea comenzi de cumparare.

Modulul Proiecte sustine planificarea, urmarirea si controlul activitatilor specifice managementului proiectelor


Fisa proiect – afiseaza informatii despre proiect. Fiecare proiect presupune o serie de activitati care consuma resurse ce trebuie planificate si urmarite in timp, din punct de vedere al alocarii, costurilor si profitului;

Activitatile si planificarea proiectului – pe proiect se definesc activitatile in ordinea logica a desasurarii lor. Pe fiecare activitate, se asociaza un consum prognozat de resurse: oameni, materiale, servicii de la terti. Acestea au asociate costuri si preturi la vanzare.

Inregistrarea consumurilor – pe fiecare proiect se pot inregistra consumurile de resurse. Sistemul sugereaza consumurile planificate, dar finalmente se vor inregistra consumurile realizate. Se pot inregistra si facturile de articole/servicii de la terti, direct din modulul de Cumparari;

Facturarea lucrarilor – pe fiecare activitate (etapa) a proiectului, se poate realiza facturarea consumului de resurse. Modulul este integrat cu contabilitatea, facturile de vanzare se genereaza automat. Exista trasabilitatea totala, in sensul ca se cunoaste in orice moment ce anume s-a facturat si ce nu dintr-un proiect;

Profitabilitatea lucrarilor – In sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) se poate urmari profitabilitatea, diferentele de costuri si venituri intre ceea ce s-a contractat cu clientul, ceea ce s-a programat a se realiza si ceea ce s-a realizat efectiv. Din analizele asupra profitabilitatii se pot trage concluzii cu privire la alocarea resurselor pe viitoare lucrari;

Productia in curs de executie – de obicei o lucrare se intinde pe o perioada lunga de timp, iar reglementarile contabile cer ca lunar sa se inregistreze valoarea productiei/serviciilor in curs de executie. Se poate calcula si inregistra automat valorea productiei in curs de executie.

Modulul de Service permite gestionarea completa si planificarea activitatilor de service


Articole service – un articol de service este un articol care a fost vandut catre un client si a fost inregistrat pentre urmarire in service. Se pot asocia garantii, se poate specifica timpul de raspuns. Se pot defini si articolele care nu au fost vandute clientilor, dar pentru care pot fi realizate activitati de service.

Contracte – activitatea de service se realizeaza de obicei in baza unei relatii contractuale. In sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) puteti creea sabloane de contract, care se pot utiliza pentru a crea contracte standardizate. Contractele pot prevedea realizarea unor activitati de intretinere. Planificarea si facturarea acestor activitati se face direct din contract;

Managementul preturilor – permite definirea unor politice flexibile de preturi, cu preturi minime si maxime, valabile pentu o perioada data de timp. Exista si proceduri de actualizare automata a preturilor – de exemplu cresterea lor cu un anumit procent;

Comenzi de service – comenzile de service sunt documentele in care se introduc informatii despre service-ul (reparatie sau intretinere) articolelor de tip service. Comenzile de service sunt create in urmatoarele situatii: cand un client solicita o interventie, automat de sistem atunci cand este specificat in contractele de service intervalul de timp pentru o intretinere, cand se converteste o oferta intr-o comanda de service;

Activitati service – dupa ce este creata o comanda de service, au fost selectate articolele de service si au fost alocate resursele, se poate incepe reparatia/verificarea. Fereastra ”Activitati Service ” va poate oferi o imagine de ansamblu despre ce articole de service au nevoie de interventii.

Este un modul special dezvoltat special de Criteria pentru sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision). Practic este o interfata web a sistemului ERP ce va aduce BENEFICII IMEDIATE cum ar fi:

Reducerea costurilor operationale cu preluarea comenzilor. Economisirea timpului si costurilor pentru operarea comenzilor si verificarea disponibilitatii produselor, prin transferarea acestor activitati catre beneficiar;

Informarea rapida a clientilor privind lansarea de produse noi si promotii. Introducerea de produse noi mult mai rapid si cu costuri mult reduse decat in cazul canalelor fizice. Nu necesita constituirea de stocuri la distribuitori sau tiparirea de pliante si alte materiale de marketing;

Flexibilitatea preturilor si pachetelor de promotii. Definirea rapida de promotii pe baza inventarului curent si a cererii (mult mai usor decat in cazul canalelor traditionale);

Varietatea produselor - posibilitatea prezentarii unui numar mare de produse (proprii sau cataloage pentru comenzi speciale);

Vanzare directa catre clientul final (fara intermediari), ceea ce permite cresterea marjelor;

Simplificarea relatiei furnizor – client: acces facil, informare in timp real (stocuri, situatie facturi deschise), vizibilitatea privind statusul
Inainte de estimarea bugetului pentru implementare, va recomandam realizarea unei analize diagnostic, analiza care are rolul de a colecta si structura cerintele la nivel general. Pe baza acestor cerinte se poate estima volumul de dezvoltari suplimentare necesare fata de standardul aplicatiei si, orientativ, numarul de zile de implementare si bugetul total.

Un proiect de Microsoft Dynamics NAV Navision presupune achizitionarea de licente si implementarea modulelor cumparate (module standard sau extinse). Ambele activitati se pot realiza printr-un Partener Autorizat Microsoft Dynamics NAV - Navision in Romania cum este si Criteria.

In ceea ce priveste licentele, puteti opta fie pentru cumpararea lor, fie pentru inchiriere, modelul de licentiere prin inchiriere fiind foarte avantajos.

Din punct de vedere al licentierii, Microsoft ofera doua tipuri de utilizatori: utilizatorii de tip "Full" si utilizatorii de tip "Limited". Un utilizator de tip "Limited" poate vizualiza orice informatie din sistem, dar are drepturi limitate de scriere, doar pentru anumite tipuri de tranzactii: oferte, comenzi de vanzari si achizitie. Pretul pentru un utilizator de tip "Limited" este aproximativ 20% din pretul unui utilizator de tip "Full". Modelul de licentiere Microsoft pentru Dynamics NAV Navision este de tip "concurrent user". 

Prin inchiriere puteti incepe sa folositi Dynamics NAV Navision cu o investitie minima si totodata beneficiati permanent de versiunile si imbunatatirile noi care apar.

Durata de implementare a sistemului este determinata de complexitatea cerintelor si de numarul de utilizatori. 

Numarul de zile minimal pentru o implementare simpla nu poate fi mai mic de 20 de zile. Pentru implementarile complexe se poate ajunge si la 100-150 de zile, totusi daca numarul de zile de implementare devine prea mare, acesta este un indiciu clar ca sistemul Microsoft Dynamics NAV nu este cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Bugetul pentru un proiect ERP de Dynamics NAV - Navision poate incepe de la aproximativ 20.000 EUR (licente + implementare), pentru o implementare simpla cu 10 utilizatori mixti si cerinte minime,  si poate ajunge si la 150.000 EUR, in functie de complexitatea cerintelor si numarul de utilizatori.


Vrei sa afli mai multe?
Solicita un expert ERP
Doresti o evaluare?
Solicita Analiza Diagnostic
Esti deja convins?
Solicita oferta sistem ERP
Contacteaza expert
Solicit Analiza
Solicita oferta


Resurse NAVISION

Contacteaza un expert
Solicita analiza diagnostic
/     Contact rapid

© Copyright 2022 - Website crafted by CodeForge Web Agency